FajaLobi Chicken Twister Trafasie

FajaLobi Chicken Twister Trafasie

Categorie Surinaams
Voorbereiding 15 min
Kooktijd 30 min
Klaar-in 45 min
Benodigdheden oven, borden, bestek

Ingrediënten

600 gr kipfilet
1 Ui (grote)
4 teentjes knoflook
1 plakje peper
1 blik (400) gr groentemix
2 el faja lobi nasi trafasie (vers bereide roerbakmix)
1½ el Tomatenketchup
1 tl zwarte peper (gemalen)
1 el ketjap trafasie (Faja Lobi Gekruide Ketjap)
4 pakken bladerdeeg (34x26 cm met bakpapier) op rol (koeling)
4 stengels selderij
2 eieren

Bereidingswijze

  1. STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
  2. STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten. Voeg gepluisde kipfilet, peper en groentemix hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 2 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur.
  3. STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, Trassie Trafasie, zwarte peper en Ketjap Trafasie (Gekruide Ketjap) hieraan toe, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken. Vlees laten afkoelen.
  4. STAP 4: Het bladerdeeg (met bakpapier) uitrollen, verdeel het vlees en de selderij (gehakt) erover, leg een vel bladerdeeg er bovenop en randen dichtvouwen.
  5. STAP 5: Bladerdeeg snijden, in spiraalvorm omdraaien en besmeren met de 2 geklutste eieren, zoals is aangegeven in de kookvideo.
  6. STAP 6: Het bladerdeeg in een voorverwarmde oven, 15- 20 minuten op 200 graden goudbruin bakken.

Kookvideo

Reacties zijn gesloten.