Cassave met Kip en Kouseband

Cassave met Kip en Kouseband

Cassave met kip en kouseband is een populair recept uit de Surinaamse keuken.

Categorie Surinaams
Voorbereiding 5 min
Kooktijd 30 min
Klaar-in 35 min

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
3 takjes bladselderij
300 gram kouseband
1 stukje gember (3-4 cm)
200 gram kippendijfilet
2 eetlepels vloeibare margarine
2 eetlepels ketjap manis
½ bouillontablet
zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Schil de cassave en snijd het in stukken.
  2. Kook of stoom de cassave in 20 minuten gaar.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn.
  4. Was de tomaat en de bladselderij en snijd ze fijn.
  5. Was de kouseband en snijd het in stukken.
  6. Schil de gember.
  7. Snijd de kipfilet in stukken.
  8. Verhit de margarine in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
  9. Voeg de kip toe en bak het bruin.
  10. Voeg de kousenband toe en roerbak het 10 minuten mee.
  11. Voeg 150 ml water, de ketjap, het stuk bouillontablet, de tomaat, de bladselderij en de gember toe en laat het 20 minuten stoven.
  12. Serveer de kouseband en kip met de cassave.

Reacties zijn gesloten.