Cassave met Kip en Kouseband
Cassave met kip en kouseband is een populair recept uit de Surinaamse keuken.
Ingrediënten
1 cassave
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
3 takjes bladselderij
300 gram kouseband
1 stukje gember (3-4 cm)
200 gram kippendijfilet
2 eetlepels vloeibare margarine
2 eetlepels ketjap manis
½ bouillontablet
zwarte peper
Bereidingswijze
- Schil de cassave en snijd het in stukken.
- Kook of stoom de cassave in 20 minuten gaar.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn.
- Was de tomaat en de bladselderij en snijd ze fijn.
- Was de kouseband en snijd het in stukken.
- Schil de gember.
- Snijd de kipfilet in stukken.
- Verhit de margarine in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de kip toe en bak het bruin.
- Voeg de kousenband toe en roerbak het 10 minuten mee.
- Voeg 150 ml water, de ketjap, het stuk bouillontablet, de tomaat, de bladselderij en de gember toe en laat het 20 minuten stoven.
- Serveer de kouseband en kip met de cassave.