FajaLobi Baka Bana (gebakken banaan)
Baka bana wordt gemaakt van rijpe bakbananen. Deze worden in plakjes gesneden, gedompeld in een zoet deegje en goudbruin gebakken.
Ingrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
1 thelepel suiker
260 ml seven up (of een andere ongekleurde drank met prik)
150 gram zonnebloemolie
1 pak (200 gr) faja lobi pinda sambel trafasie
200 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
- STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
- STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
- STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.