FajaLobi Baka Bana (gebakken banaan)

FajaLobi Baka Bana (gebakken banaan)

Baka bana wordt gemaakt van rijpe bakbananen. Deze worden in plakjes gesneden, gedompeld in een zoet deegje en goudbruin gebakken.

Categorie Surinaams
Voorbereiding 5 min
Kooktijd 15 min
Klaar-in 20 min

Ingrediënten

1 theelepel zout
1 thelepel suiker
260 ml seven up (of een andere ongekleurde drank met prik)
150 gram zonnebloemolie
1 pak (200 gr) faja lobi pinda sambel trafasie
200 ml water

Bereidingswijze

  1. STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
  2. STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
  3. STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
  4. STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.

Kookvideo

[iframe https://www.youtube.com/embed/L0Y7IM-Mbk0 100% 100%]

Reacties zijn gesloten.